GKL afsluitingen en poorten

Stralen

Met stralen bedoelen we de behandeling waarbij met een straalpistool miniscuul kleine staaldeeltjes onder hoge of lage druk op een stalen constructie "gestraald" worden.  Bij hoge druk zorgt stralen ervoor dat de constructie gezuiverd wordt van alle roest.  Het onder lage druk bestralen van een gegalvaniseerde constructie zorgt voor zeker ruwheid waardoor men een betere hechting krijgt bij poeder coaten.

ISO-8501-1:1988, roestgraden van staalopp en normen voor de voorbehandeling van deze opp alvorens deze met (roestwerende) verf wordt behandeld.

Metaliseren

Ook metallisatie is een duurzame behandeling tegen roest.  Hierbij wordt zinkdraad in een pistool gesmolten en op de constructie geschoten, waarop deze dan stolt.  Deze techniek is beter voor de afwerking van poorten met platen of perforaties, welke bij de hoge temperaturen in een zinkblad krom zouden trekken of verstopt geraken.

Het metalliseren met zink of zink-aluminium is bepaald in de norm:NBN-EN 22063 ; ISO 2063.

Galvaniseren of verzinken

Thermisch vezinken is het onderdompelen van staal- of stalen constructies - in vloeibaar zink, bij een temperatuur van 450° C. Door de chemische verbinding tussen staal en zink, ontstaat een nieuwe toplaag van hogere kwaliteit. Het materiaal wordt harder en is jarenlang (meer dan 50 jaar) beschermd tegen roest. Galvanisatie is bovendien een zeer milieuvriendlijke behandeling om staal te beschermen tegen corrosie!

Thermisch verzinken geschiedt conform EN-ISO 1461 "door thermisch verzinken aangebrachte deklagen op ijzeren en stalen voorwerpen-specificaties en beproevingen (ISO 1461:1999,IDT) ICS 25 220.40.91 080 10-10".

Poedercoaten van metalen onderdelen

Bij poeder coaten wordt een gekleurd polyesterpoeder op de stalen constructie aangebracht. Dit poeder wordt door een elektrostatisch verschil aangetrokken tot metaal. Hierdoor blijft geen enkele millimeter van de contstructie onbehandeld en krijgt het volledige product een mooie, egale kleurlaag. Na een half uurtje smelten in de oven bij 200°C is uw poort of hekwerk klaar.

NEN-EN 15773:2009 en -Het industrieel aanbrengen van organische poederdeklagen op thermische verzinkt of gesherardiseerd staal. (duplex systemen)

Ralkleuren

De weergave van deze kleuren op het scherm is NIET exact gelijk aan de werkelijke kleur.